Aangenaam

Aangenaam, ik ben M.

M staat voor mevrouw. Niet meer juffrouw, maar mevrouw. Gelukkig getrouwd, sinds 31 oktober 2015. De mooiste dag van ons leven samen, dat toen toch al bijna 10 jaar duurde. In onze tijd samen hebben we al heel wat watertjes doorzwommen, en na alles wat we samen meemaakten durf ik zeggen dat we een ijzersterk team zijn, de hubby en ik. In goede en slechte tijden, dat mochten we al aan den lijve ondervinden. Zonder hem zou ik niet zijn wie ik nu ben.

M staat voor MS. Sinds maart 2015 maakt multiple sclerose deel uit van mijn leven, of ben ik mij er tenminste bewust van geworden dat het deel uitmaakt van mijn leven. Het bepaalt mijn leven voor een deel, ook al wil ik dit niet en laat ik dit vaak niet toe. Het is er, het gaat niet meer weg, en ik moet er samen met de hubby elke dag opnieuw mee leren leven.

M staat voor miskraam. Missed abortion, zoals ze het met een medische term benoemen. Eind september 2016 besliste de natuur dat ons eerste kindje te mooi was voor deze wereld, en stuurde het naar de hemel om over ons te waken. Nog voor we het hartje konden horen kloppen of ons kindje konden vasthouden. Ons engeltje zal altijd deel blijven uitmaken van mijn leven, van ons leven, en van ons gezinnetje.

M staat voor meter. Een titel die ik mag dragen sinds 10 januari 2017, de dag waarop Jole ter wereld kwam. En die titel draag ik met ontzettend veel trots en dankbaarheid. Het hoeft niet gezegd te worden dat mijn petekind in mijn ogen één van de schoonste kinderen ter wereld is, en dat ik haar ongelooflijk graag zie. Maar toch zeg ik het, en ik zal het nog vaak herhalen. Zo vaak als ze het horen wil.

M staat voor moedig. Ja, dat durf ik zelf te zeggen. Ik ben moedig. Want na alle tegenslagen die ik al had, die wij al hadden, kan ik me er nog elke dag toe brengen om uit mijn bed te komen. Om verder te gaan met mijn leven. Om te dromen, te plannen. De ene dag lukt het al beter dan de andere, maar het lukt mij. Het lukt ons. En daarvoor heb je verdorie heel veel moed nodig.

Maar bovenal staat M voor mezelf. Ik ben mezelf. Eerlijk. Rechtuit. Echt. Hoewel ik mezelf doorheen de jaren heb zien veranderen, ben ik nog steeds mezelf. En daar ben ik trots op.

Aangenaam, ik ben M.
Ik ben meer dan de woorden op dit scherm. Maar ze geven je een goed beeld van wie ik ben, in grote lijnen dan. Wie me écht wil leren kennen, nodig ik uit om mijn verhaal te lezen…

7 reacties op ‘Aangenaam

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s