MIJN VERHAAL

Ik speel al lang met het idee om ‘iets’ te schrijven. Al van in de lagere school zit het schrijven me in de vingers. Opstelletjes schrijven was dan ook het liefste wat ik deed. Ook in het secundair en hoger onderwijs kwam deze vaardigheid me goed van pas, net als in de job die ik vandaag de dag uitoefen. Maar het “beroepsgebonden” schrijfwerk geeft me niet de voldoening die ik uit het vrije schrijven kan halen. Wat me tegenhield om te beginnen bloggen, is het idee dat ik niets te vertellen had, en ik wilde niet zo’n typische blog over mode of met beauty-tips. Daar zat niet bepaald iemand op te wachten … Om ‘iets’ te schrijven, had ik een verhaal nodig. En dat had ik niet, dus zette ik het idee aan de kant tot ik meer tijd en inspiratie kreeg. Jammer genoeg haalde de tijd me in, en was inspiratie plots geen vereiste meer …

Mijn verhaal begint in maart 2015. Omwille van enkele klachten, die ik eerder als onbelangrijk en banaal afdeed in het begin, werd ik opgenomen in het ziekenhuis. Twee dagen later veranderde alles. De dokter stelde me voor aan de eerste M die mijn leven, en dat van de mensen rondom in mij, drastisch zou omgooien: MS.
Goed anderhalf jaar later diende ook de tweede M zich aan. In hetzelfde ziekenhuis, ditmaal in het kabinet van de gynaecologe, stortte mijn wereld in wanneer ze me vertelde dat ons kindje in mijn buik niet meer leefde. Een missed abortion, zoals ze dat met een mooie medische term benoemen.
Drieënhalf jaar lang wachtte ik op de M die mijn leven compleet zou maken, terwijl manlief wachtte op de P. Mama en papa worden is onze grootste droom, eentje die niet zomaar in vervulling ging. Wel liefst anderhalf jaar lang rolden we van de ene vruchtbaarheidsbehandeling in de andere. Er leek maar geen einde te komen aan de ziekenhuisbezoekjes, de hormonenspuiten, de wachtweken … Maar het was allemaal niet voor niets, weten we nu. Ik geniet op dit moment als Mama-to-be elke dag van mijn groeiende buikje …

In mijn verhaal neem ik je mee in mijn dagelijks leven, en vertel je over de invloed die alle M-en – en dat zijn er een hoop meer dan alleen de twee bovenstaande – er op uitoefenen.

Ik vertel mijn verhaal, omdat het me helpt dit alles een plaats te geven in mijn leven. Maar ook omdat ik wil tonen dat, hoewel mijn leven veranderd is, ik lééf! Het kan een middel zijn voor de mensen rondom mij om te zien, te begrijpen, te kunnen vatten wat er in me omgaat. Het kan een steun zijn voor mensen die in hetzelfde schuitje zitten. Het kan een inspiratie zijn voor iedereen. Of gewoon goed leesvoer.

Dit is mijn verhaal. Veel leesplezier …

Wil je persoonlijk reageren op mijn verhaal, of wil je jouw verhaal met me delen? Neem dan contact met me op!

Eén gedachte over “MIJN VERHAAL”

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s