MULTIPLE SCLEROSE

Op de site van de MS-liga Vlaanderen is het aanbod aan informatie heel uitgebreid.

  • Hier kan je lezen wat MS is, hoe de diagnose wordt gesteld en welke behandelingen er op dit moment zijn. Er wordt ook veel aandacht besteed aan wat het is om te leven met MS.
  • Op deze pagina lees je in 10 hoofdstukjes hoe iemand die de diagnose MS krijgt hiermee kan leren omgaan, in verschillende aspecten van het leven. Wanneer ik de diagnose kreeg in maart 2015 heb ik me hierin verdiept, en ik heb er heel veel uit gehaald. Tips, do’s en don’ts, maar vooral heel veel moed.
  • Via deze link kan je een aantal duidelijke brochures downloaden.
  • Op dit deel van de website kan je lezen wat de MS-liga doet, welke doelen de organisatie heeft en hoe ze deze willen bereiken.
  • Hier kan je de digitale versies downloaden van de voorbije edities van MS-link, het driemaandelijks tijdschrift van de MS-liga.

 

Op de website van de MS-kliniek van Overpelt vind je heel wat informatie over de aanpak van dit gespecialiseerd centrum. Zo kan je je misschien een duidelijker beeld vormen van de begeleiding waarop ik hier kan rekenen.

 

Op de website Platform.ms lees je verhalen van en over MS-patiënten. De informatie op deze website is dus niet wetenschappelijk van aard, maar geeft je een blik in het leven van andere MS-patiënten. In 2016 verscheen hier ook een deel van mijn verhaal, dat eerder al op mijn eigen blog te lezen was.

 

Scouters.nl zoekt oplossingen en hulpmiddelen voor een blessure of een handicap. Alles wordt uitgetest en er wordt een uitgebreide review over geschreven. In 2016 kreeg ik de vraag om een gastblog te schrijven, wat ik met veel plezier deed.